Az árvacsalánfélék családjába tartozó bazsalikom egy rendkívül hasznos gyógynövény és közkedvelt fűszernövény is. Friss, fűszeres ízt ad a húsoknak, valamint tészta- és előételeknek. Akár az ételbe főzi, akár díszítőelemként használja, a bazsalikom garantáltan új színt visz ételei ízvilágába. Ez azonban még nem minden! A belőle nyert meleg, fűszeres és gyógynövényes esszenciális olaj a konyhán kívül is számos előnyt tartogat! A bazsalikom esszenciális olajjal nyugtató és központosító hatást válthat ki, a halántékon és a tarkón alkalmazva pedig akár a feszültségérzetet is képes csökkenteni.
A bergamott az egyik legkényesebb citrusféle, amely speciális éghajlatot és talajösszetételt igényel ahhoz, hogy szépen teremjen. Görögországban a még éretlen gyümölcsöt desszertként kanalazva vagy kávé mellé fogyasztják. A bergamott egyedülálló a citrusos olajok között, mivel képes egyszerre hangulatjavító és megnyugtató hatást is kifejteni. Évszázadokon át alkalmazták a kedélyek csillapítására és az arcbőr fiatalítására.
Egy Ázsiában őshonos magas fűféle leveléből származik a citronella esszenciális olaj, amelynek ropogósan friss aromája van. Ideális társ sátorozáskor, túrázáskor és bárhol máshol, ahol a természet szépségeit akarjuk megtapasztalni. Külsőleg alkalmazva képes megnyugtatni a bőrt és a fejbőrt, illetve a benne található citronellálszintje révén segíthet a tiszta bőr támogatásában is. A citronella emellett a boldog, pozitív érzéseket kiváltó képességéről is ismert.
A mézédes illatú olasz szalmagyopár esszenciális olaj regenerálja és helyreállítja a bőrt. Az „örökkévaló” vagy „halhatatlan” virágnak is nevezett olasz szalmagyopárt bőrfiatalító tulajdonságai miatt gyakran használják öregedésgátló készítmények összetevőjeként. Már az ókori görögök ideje óta alkalmazzák természetes gyógymódok alapanyagaként, olaja pedig számos jótékony egészségügyi hatása miatt rendkívül értékes és keresett. Az olasz szalmagyopár esszenciális olaj csökkenti a bőrhibák megjelenését, használatával az arcbőr ragyogó és fiatalos lesz.
A tűlevelűek osztályába tartozó közönséges boróka terméséből nyert borókabogyó esszenciális olaj a hagyományos használati módok és jótékony hatások gazdag múltját őrzi. Fás, fűszeres, ugyanakkor frissítő aromája nyugtató, kiegyensúlyozó hatású. A borókabogyó esszenciális olaj remekül illik a francia jellegű szószokhoz és desszertekhez, íze számos ételhez adva az újdonság erejével hat. A borókabogyó természetes bőrtonizáló és csökkenti a bőrhibák megjelenését.
A rozmaring egy aromás, örökzöld bokorféle, amelynek a leveleit előszeretettel használják ételek, például töltelékek, sertéshús, báránysült, csirke- vagy pulykahús ízesítéséhez. Az ókori görög, római, egyiptomi és héber kultúrákban a nagy becsben tartott rozmaringot szent növényként tisztelték. Gyógynövényes és energizáló illata miatt a rozmaring esszenciális olajat aroma- és masszázsterápiás célokra is gyakorta használják.
Hírlevél
A weboldal sütiket (cookie) használ az alapvető működés, valamint a jobb felhasználói élmény eléréséhez. Az oldal használatával elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket, valamint az Adatvédelmi tájékoztatót.